Lukemista

Jos kaikki menee kuten olen suunnitellut, minun pitäisi vuoden vaihteessa saada palvelumuotoilun opinnäytetyö valmiiksi. Huh! Hommat on aloitettu jo viime keväällä ja projekti on oikein hyvässä mallissa ja kaikki aikataulussa -  mutta vielä on paljon, paljon kirjoitettavaa. Työtä raportoidessa on ollut tarve tutkia alan kirjallisuutta, väitöksiä, opinnäytetöitä, tutkimuksia, työkalupakkeja ja oppaita. Kaikenlaista viisautta.

Olen tässä samalla onnistunut kasvattamaan kirjapinoa tietokoneen ja sohvan välimaastoon. Mikään näistä kyseisistä kirjoista ei palaudu kirjastoon (se on erillinen pino), vaan olen hamsteroinut nämä itselleni kaupoista ja nettikirppareista ihan ikiomaksi. Selvinnee myöhemmin kestävätkö nämä aikaa, mutta mitä olen tämän pinon vanhemmista teoksista pannut merkille, niin sen että ihmisen perusluonne ja motivaatiot säilyvät kyllä kutakuinkin samana, vaikka tekniikka ajaakin ohi. Validia kamaa siis, vaikka jotkin kirjojen käytännön esimerkeistä vanhentuvat varmasti nopeammin kuin toiset.

Sinulle, joka olet palvelumuotoilusta, viestinnästä, yhteissuunnittelusta tai käyttäjälähtöisestä suunnittelusta kiinnostunut - tarjoilen tämän alati kasvavan kirjapinon muodossa tukevan lukusuosituksen, kas näin:

kirjasuositukset_lr.jpg